Tips og tricks til at spare penge i dagligdagen

Af FinansTeam

Det kan være en kæmpe økonomisk fordel at, gennemgå ens budget og tjekke alle ens poster. Igennem hele vores tilværelse, opstår der nye og spændende begivenheder, der kan betyde at vores behov ændrer sig. Det kan betyde at dit budget, hurtigt kan blive forkert, i forhold til dine prioriteringer. Derfor har vi her, samlet en række tips og tricks til at spare i hverdagen.

Gennemgå de faste udgifter mindst én gang om året og led efter billigere eller bedre alternativer. Dette er f.eks. telefoni, internet, forsikring, hvor der kan være mange penge at hente, ved at gå efter tilbud og undersøge hvad du faktisk får for dine penge.

 

Transport

Hvis det er muligt, så grip cyklen eller traveskoene. Så får du både mere motion og luft, men sparer også på både bilen og brændstof.

Hvis du skal ud at køre, til eksempelvis arbejde eller sammenkomster, så prøv at sælge enkelte pladser i bilen.

 

Mad

Lav mad i store portioner. Det meste kan fryses ned og spises når der er behov og lyst til det. Dette gør også at, det er nemmere at spare på f.eks. fastfood.

 

Madplan: Sørg for at købe ind én gang i ugen, med en indkøbsliste. Dette mindsker faren for impulskøb og øger også chancen for at, alle de dagligvarer du køber, bliver brugt.

 

Lav gerne indkøbslister på baggrund af tilbudsaviser. Husk dog at, transport til og fra indkøbsstedet også kan koste penge. Lad dig ikke lokke af priser, der er lavet i f.eks. gul. Dette er blikfang. Tænk i stedet over hvor varerne er placeret. De fleste billigere varianter af samme vare, er ofte placeret meget højt eller lavt. Netop for at, sikre de fleste køber den dyre vare midt på hylden. Derudover kig på kilo/liter prisen. Der kan være indpakninger, som snyder øjet i forhold til mængden. Derfor er det en god ide at, have tjek på, hvad varen koster per kilo/liter.

 

Overvej kødfrie dage. Ved at bruge f.eks. bønner, grøntsager eller andet, kan du ofte lave en ret der minder meget om den samme bare uden kød, som både er billigere men også mere miljørigtigt.

 

Generelle sparetips

Gennemgå tøj og andre ting du ikke bruger. Dette kan ofte sælges på flere forskellige portaler og giver dig en rig mulighed for at, sælge ud i de ting som du ikke længere bruger. Dette sikrer en miljørigtig løsning, for dem der køber dette, samt betyder det at flere mennesker, vil opleve glæden ved at købe ”nyt”.

 

Læg et budget, så du har styr på, hvilke poster der er de tungeste på dit budget, samt hvor mange penge der er til forbrug/opsparing, hver måned. Efter hver måned, kan du samle alle kvitteringer og regninger og se om dit budget skal rettes til.

 

Udlej et værelse du ikke bruger, hvis du f.eks. er på ferie, eller bor i en bolig hvor du har et ekstra værelse. Dette kan give en dejlig indtjening, mens du f.eks. er på ferie eller udenbys. Eller en fast indtjening, hvis du bare har et værelse, som står tomt.

 

Afmeld nyhedsbreve og reklamer. Ved at reducerer din eksponering, nedsætter du muligheden for at, købe ting og dette betyder at du faktisk sparer penge.

 

Køb møbler og elektronik brugt. Ved at købe brugt, sørger du for at de ”gamle ejer” ikke smider det ud. I stedet bliver det solgt til dig, og derved får disse møbler og elektronik længere levetid. Ligeledes er det ofte til en rigtig god pris, når du køber brugt.

 

Find gratis versioner af de programmer du bruger. I stedet for at købe f.eks. Photoshop eller Office pakken, findes der gratis alternativer som nemt kan tilfredsstille de flestes behov.

På sigt kan der være mange penge at, hente ved at følge vores tips og tricks til at spare.

Guides

AdobeStock_312263766 2 (1)

Gode råd når du skal købe bolig

Den store boliglån-guide: hvad er forskellen på de forskellige lån?

Kan man samle forbrugslån?

Bliv ringet op

Skriv dig op her, så ringer en af vores dygtige rådgivere til dig. Det er helt gratis og uforpligtende.

Boligpris – og realkreditovervågning

Du kender altid din boligpris og går aldrig glip af en omlægning

Økonomisk gennemgang

Vi laver den bedste økonomisk gennemgang af din økonomi

Gennemgang af lån

Vi gennemgår alle dine lån og ser på dine muligheder

Boligrådgivning

Eksperter i at gennemgå økonomien i din bolig

Køberrådgivning

Skal du købe bolig, er vi eksperter til at hjælpe dig