Jeg kom ud af mit bankarrangement med en akkord på under det halve af det beløb jeg skyldte

I 2008 købte Anette og jeg en sommerhusgrund i Århusområdet. En grund med havudsigt.

Vi lånte 60% af grundens pris i Totalkredit og 40% i Roskilde Bank.

I det område vi købte grunden, er det mere normalt end untagelsen, at man bor der helårligt. Hvilket også var vores plan.

Vi planlagde at købe et hus til at sætte på grunden. Vi havde de år en samlet årsindtægt på over 1 mill kr, så det synes hverken vi eller banken var uansvarligt.

Kort efter bryder det danske ejendomsmarked sammen og alle ejendomspriser falder.

Da jeg lige var flyttet til Århus, synes jeg det vil være rart med en bank i Århus. Så vi fandt en stor banks lokale afdeling i Århus og vi lavede en aftale om at flytte vores arrangement hertil. Det gik smertefrit, til trods for, at ejendomsmarkedet var brudt sammen og vi var teknisk insolvente.

Lige inden vi skulle lave flytningen til vores nye bank, krakkede Roskilde Bank.

Roskilde banks filialer skulle hver for sig overtages af andre pengeinstittuter. Vores af vores daværende bank. Jeg ringede til kreditchefen, som skulle vurdere vores kreditværdighed, for at høre hvad der skulle ske.

Det eneste jeg husker fra samtalen, var kreditchefens begejstring over den historisk gode mulighed - som han kaldte det - banken fik, for at gå ind i en anden bank og plukke de kunder de ville og lade resten være.

Vi har altid betalt enhver sit, havde en god indkomst og godt helbred men vi blev vejet og fundet for lette. Begrundelsen var, at vi p.gr.a.sommerhusgrunden som var faldet i værdi, var blevet teknisk insolvente.

Jeg havde allerede fået en ny bank i Århus, så jeg behøvede ikke bekymre mig.

"...man under ingen omstændigheder tage tilbageblivende kunder fra Roskilde Bank"

Da det praktiske omkring flytningen skulle foregå opdagede min nye lokale afdeling ( jeg fortlate det ), at jeg skulle blive i Roskilde Bank. Filialdirektøren sagde så, at han ikke kunne tage os som kunde alligevel. Ordren helt oppe fra lød, at man under ingen omstændigheder måtte tage tilbageblivende kunder fra Roskilde Bank.

Jeg ringede derfor til min tidligere filialdirektør fra Roskilde bank, som i mellemtiden havde fået et nyt job i en anden bank. Han ville godt tage os som kunde men ordren helt oppe fra lød, at man under ingen omstændigheder måtte tage tilbageblivende kunder fra Roskilde Bank.

Derefter blev vi overtaget af Finansiel stabilitet.

Renterne på vores to lån steg fra 6 % til 12% og fra 7% til 13%.

Vi havde et stort lån plus jeg havde en kassekredit og så steg vores renter betragteligt.

Denne renteudgift plus betaling på 5% Totalkreditlånet, gjorde at vi stortset kun kunne betale renterne. 

Vi betalte kr 14.000 månededligt på banklånene alene.

Det gjorde vi i ca. to år, hvorefter vi endte i en ny bank.

Renten på lånet faldt ikke da vi skiftede.

Som vores nye bankrådgiver sagde, er vi kategoriseret som kunder i risikogruppen.

Og tænk sig, vi havde bare købt en grund og pludselig er jeg havnet i kategorien: en dårlig bankkunde

Jeg regnede på gælden og afdragende og så at jeg vil blive gældfri, nogenlunde på samme tid som jeg skulle på pension. En stor del af min pension måtte jeg have udbetalt for at komme ovenpå, efter en periode med tre måneders ledighed. Så jeg har stortset ikke nogen reel pensions opsparing i dag.

Efter fire år som kunde i min nye bank, gav jeg op. Jeg havde ingen mulighed for at komme ud af gælden, før jeg skulle på pension. Jeg betalte af så meget jeg kunne på gælden hver måned. Holdt kun fri, hvis jeg kunne arbejde det tabte ind igen. Da jeg så rundede de 56, gav jeg op og kontaktede FinansTeam.

Inden jeg gav op, havde jeg flere gange kontaktet min bankrådgiver for at prøve at forhandle en mere human rente igennem. Det var ikke muligt. Jeg tror ikke min bankrådgiver, havde mandat til at ændre renten.

”Finansteam fandt to banker som gerne ville hjælpe os. Men reelt, måtte de ikke !!!”

Finansteam og Anette & jeg, holdt et møde hvor vi redegjorde for vores sag og bad om rådgivning og hjælp.

Finansteam fik fuldmagt til at handle på vores vegne.

Finansteam ville forsøge at forhandle en akkord igennem med vores bank.

Det lykkedes!

Derefter skulle Finansteam finde en anden bank der ville kunne låne os pengene til akkorden.

Jeg antog at den sværeste opgave ville være at forhandle akkorden på plads.

Det var forkert antagelse.

Finansteam fandt to banker som gerne ville hjælpe os. Men reelt, måtte de ikke!!!

Hvis en bank ville låne os pengene, skulle banken straks afskrive samme beløb.

Så der stod vi men en akkord der var forhandlet på plads og to banker der gerne ville hjælpe men reelt ikke måtte.

Det var ikke der, jeg forestillede mig, vi ville havne.

Finansteam måtte på arbejde igen, og fandt heldigvis en privat udlåner og jeg kom ud af mit bankarrangement med en akkord på under det halve af det beløb jeg skyldte.

Nu kan vi se enden, på vores del af finanskrisen.

Svend og Anette
Aarhus

***

Se i øvrigt artikel om Svend og Anette - bragt i finans.dk 30. juli 2016.

"FinansTeam udarbejdede et budget, indgik aftaler med kreditorerne, og sparede mig for rigtig mange penge"

Jeg kontaktede Finans team for lidt under et år siden. Min eksmand og jeg havde et hus samt en skilsmisse vi ikke kunne rode os ud af. Vi havde en del fælles kreditorer som ikke var til at kommunikere med. Alt var i hårdknude, RKI hvem skulle betale hvad osv. osv. Dette gjorde det umuligt, for mig at få et overblik over min økonomi, jeg betalte bare i øst og vest følte jeg. Ingen bank ville hjælpe mig, så var ret mærket af min situation.

Jeg fik et møde med Michael fra Finans team, som tog mine papirer med hjem og gennemgik disse. Herefter ca 10 mdr. er jeg en MEGET glad og lykkelig kvinde, som har styr på min økonomi. Finans team udarbejdede et budget, indgik aftaler med kreditorerne, og sparede mig for rigtig mange penge. Jeg har endda en opsparing i dag! De penge det kostede mig at få deres hjælp, er UDEN TVIVL de bedste penge jeg nogensinde har brugt. De var ærlige igennem hele ”projektet” og har på intet tidspunkt følt at de, ikke var på min side. Jeg vil give dem min varmeste anbefaling til alle, der mangler overblik – hjælp eller problemer med at slå igennem overfor deres kreditorer, og som selv vil yde en indsats for at komme videre i livet.

Jeg er lige flyttet i en alm. bank hvor jeg har eet lån, og jeg ser meget lyst på min fremtid, alt dette på under et år. SÅ dejligt at der er mennesker der tænker ud af boksen, og rent faktisk vil gøre en forskel for os der er havnet i disse situationer.

Der er nok af disse firmaer, men Finans team gør det de siger. De hjælper på en ærlig og lige ud af posen måde.. Så tak :-)

Rikke Lauridsen
Grenå

"Den uvildige rådgivning om økonomi har givet os overblik, forståelse og tryghed"

Vi har kun en anbefalelsesværdig og positiv oplevelse at dele.
Yderst professionel og behageligt møde. Let forståelig gennemgang og ligeværdighed gennem hele samtalen.

Kyndig vejledning og svar på de spørgsmål vi havde omkring vores budget, forsikringer, pensioner og skat.

Denne uvildige rådgivning om økonomi har givet os overblik, forståelse og tryghed.

- Mange tak for god behandling!

Anita & Brian
Skanderborg

"Vi er blevet uafhængige af vores bank, vi har fået omlagt vores Totalkreditlån og vores økonomi hænger nu fint sammen"

Jeg har været selvstændig erhvervsdrivende i en del år. De første år investerede jeg mange penge i firmaet, faktisk al friværdien i vores hus. Det gik dog ikke helt som planlagt med min virksomhed, og jeg har i mange år betalt rigtig mange renter til vores bank.

I år skulle vi så begynde at betale afdrag på vores Totalkreditlån efter 10 år med afdragsfrihed. Vi lavede aftale med Totalkredit om omlægning til et billigere lån uden afdrag. Vi kunne nemlig ikke både betale afdrag på Totalkreditlånene og renter og afdrag på min firmagæld hos vores bank.

Men vores bank skulle godkende omlægningen, og de stillede nogle betingelser i forhold til min firmagæld, som slet ikke kunne hænge sammen rent økonomisk for os.

Ud over mit firma har jeg nu et konsulentjob, hvor jeg er fastansat og har en ok løn. Min mand er ligeledes fastansat og har en løn over gennemsnittet. Efterhånden er vores hus steget i værdi, og vi har en friværdi på omkring 500.000 kr. Altså hvis vi sælger huset er vi gældfri både privat og firmamæssigt og vil endda have omkring ½ mio. kr. i overskud.

 

"Der var ganske enkelt ingen banker, der ville have os som kunder. Vi var chokerede."

 

Så jeg tænkte, at så finder vi da bare en ny bank, som ikke stiller urimelige krav omkring min firmagæld.

Jeg begyndte at kontakte banker og nåede vel omkring en 8 – 10 stykker i alt. Der var ganske enkelt ingen banker, der ville have os som kunder. Vi var chokerede. Jo vi har mere gæld end bankerne synes, at man skal have. Men vi har fast job begge to og friværdi i huset. Vi bor i et område, hvor huspriserne ikke falder, tværtimod fortsætter de stigningen. Så der er overhovedet ingen risiko forbundet med os som kunder. Men nej, vi er for gamle for bankerne, da vi ikke inden vi når pensionsalderen kan have betalt vores Totalkreditlån og dermed have en husleje vi kan betale med to pensioner.

Men vi har slet ikke planer om at blive boende i huset så længe. Kun indtil vores tre børn er flyttet hjemmefra, hvilket de er om cirka 5 år. Men det var bankerne altså fuldstændig ligeglade med.

Vi begyndte at undersøge alternative muligheder og fik kontakt med nogle pantebrevsfirmaer, som måske ville låne os pengene til min firmagæld i mod sikkerhed i vores hus gennem et ejerpantebrev. Men disse firmaer havde også nogle betingelser, som gjorde, at det ville blive meget dyrt for os.

Så fandt jeg heldigvis Finansteams hjemmeside og fik en rigtig god snak med Michael i telefonen. Jeg fik med det samme indtryk af en person, som dels har en meget stor viden om det, han beskæftiger sig med og dels en person som arbejder meget professionelt og ordentligt og ikke bare forsøger at udnytte den situation, nogle mennesker befinder sig i.

Vi aftalte et møde og mit første indtryk af Michael blev bekræftet. Vi indgik hurtigt en aftale gennem FT Kredit, som Michael samarbejder med. Vi har fået et lån fra FT Kredit til min firmagæld og er dermed blevet uafhængige af vores bank. Betingelserne er fuldstændig fair. Og vi har nu også fået omlagt vores Totalkreditlån, så vores økonomi hænger fint sammen, og jeg har fået den fornødne ro til at kunne fokusere på at få mit firma til at give overskud.

Jeg kan på det allervarmeste anbefale Michael Bak og Finansteam til alle, der på en eller anden måde er kommet i en økonomisk svær situation!

Ulla Hansen
Højbjerg

"Jeg tør ikke tænke på hvad der ville være blevet af os, hvis ikke det var for FinansTeam"

For ca 4 år siden var vi kommet så langt ud økonomisk at vi ikke kunne se anden udvej end at lade vores hus gå på tvangsauktion.

Grunden til at det var gået så galt var at jeg havde pådraget mig et piskesmæld. Et piskesmæld er mange ting, men for mig var det især min hjerne der tog skade. Jeg havde pludselig svært ved at koncentrere mig, jeg havde rigtig svært ved at huske og jeg havde rigtig svært ved at overskue tingene – alt lige fra de daglige opgaver til de mere omfattende som fx økonomien. Jeg havde intet andet valg end at lade det hele sejle, for jeg kunne ikke se hvordan jeg skulle klare det. Det kan da godt være der var nogle penge på kontoen, men bare det at skulle logge på netbank og betale regningerne var så stort og uoverskueligt for mig, så jeg fik det ikke gjort.

De begrænsede kræfter jeg havde brugte jeg på vores børn, som jeg ville have skulle mærke så lidt til den omvæltning som overhovedet muligt. Det at jeg fik et piskesmæld gjorde også at jeg ikke havde nogen mulighed for at gå ud og søge fuldtidsarbejde. Da ulykken skete , fik jeg penge af kommunen for at passe mine børn i hjemmet i en begrænset periode på et halvt års tid.

Min mand havde/har også nogle problemer, som gjorde det umuligt for ham at overskue økonomien.

Alle beslutningerne var taget og vi var allerede i gang med at se os om efter et andet sted at bo, for det ville vi sikre os at vi havde inden det hele gik skævt.

Jeg satte mig ned en sidste gang på google og ledte efter en anden løsning, selv om jeg allerede havde brugt utallige timer der uden at finde en redning.

Pludselig faldt jeg over finans team’s hjemmeside, og snakkede med min mand om det. Det var vildt grænseoverskridende at skulle lade andre have adgang til vores penge, for man hører godt nok mange skrækhistorier efterhånden med fuskerfirmaer der render med pengene. Men vi blev også enige om at vi ikke havde noget at miste, så vi ville prøve.

Og det har vi ikke et eneste sekund fortrudt.

Vi startede med et gratis besøg af Michael, som fortalte os om hvordan Finans Team arbejder, og hvilke muligheder han umiddelbart kunne se for os.

Og så gik Kiss i gang med at kontakte vores kreditorer og få samlet vores gæld.

 

"Vi har også fundet det nødvendige overskud til at takle vores søn, som er autist"

 

I dag bor vi stadig i vores hus. Vi har endda været i gang med en renovering. Vores penge bliver stadig styret med hård hånd af Kiss, men hvis vi vil være gældfrie, så er det bare vilkårene lige nu, så vi tager det sure med det søde, og glæder os til at vi på et tidspunkt kan få lidt mere luft i vores økonomi.

Vi har oplevet at kunne betale for at vores 2 piger kan gå til gymnastik. Det ville ikke have været muligt hvis ikke Finans Team havde hjulpet os.

Min mand er lige nu i gang med en udredning, og jeg er selv på vej til at få en revalidering.

Ved at FinansTeam har overtaget alle vores bekymringer omkring det økonomiske, så har vi haft mulighed for at koncentrere os om os. Både individuelt og som familie. Vi har også fundet det nødvendige overskud til at takle vores søn, som er autist.

Jeg tør ikke tænke på hvad der ville være blevet af os, hvis ikke det var for Finans Team. De vil altid betyde rigtig meget for os, og vi værdsætter virkelig deres hjælp. For dem er vi ikke bare endnu en sag på hylden. Vi er mennesker der er kommet i en uheldig situation, og vi møder dyb respekt ved dem hver gang vi kontakter dem.

Martin og Bianca
Nordjylland

"Hos Finansteam er vi i trygge hænder, og her får vi den hjælp vi har brug for"

Efter næsten 6 år hos Økonomicenteret er vi næsten ingen vejne kommet med vores økonomi. Vi blev optaget hos FinansTeam ultimo 2014 og er bare så positive over at være der. Vi for hele tiden gode forklaringer på hvad der sker, så vi kan følge med i vores økonomi. Meget positivt. Vi er bare meget ærgerlige over at vi ikke er kommet nogle vejne da vi var hos Økomicenteret….. Hos Finansteam er vi i trygge hænder, og her får vi den hjælp vi har brug for.

Carsten og Dorthe
Sydsjælland

"Vi er gået fra minus 60.000 på årsbasis til at have et overskud på ca. 42.000 kr."

I sep 2014 tog vi kontakt til Michael Bak, ejeren af Finansteam, da vores økonomi lå i ruiner af mange årsager. Vi havde på årsbasis et underskud på 60.000 kr, og en håndfuld kreditorer der ville have deres penge.

Vi kunne have tilmeldt os Luksusfælden på TV3 - men tanken om at skulle dele vores problemer med Hr. og Fru Danmark var ikke særlig tiltrækkende.

Michael Bak og hans Finansteam blev i stedet vores redning. Michael er fra dag ét, 100 % på din side og gør et kæmpe stykke arbejde for at få styr på din økonomi - så længe du samarbejder OG lever efter de skrevne aftaler i kontrakten.
Det har været en hård process- men i dag-  et år efter vi første gang tog kontakt til Michael Bak og hans Finansteam, er der kommet styr på vores økonomi og alle vores kreditorer, og vi er gået fra minus 60.000 kr på årsbasis til at have et overskud på ca. 42.000 kr.

Vi har ikke fortrudt et sekund at vi kom under administration ved Finansteam og vi kan kun anbefale alle der har rod i økonomien til at få hjælp fra Finansteam.

Mvh
Bjarne Gjeding og Betina Hansen

"Nu kan vi sove ordentlig igen og være de glade og åbne forældre som vores børn har krav på"

Der var engang ...... og de levede lykkeligt til deres dags ende, sådan begynder og slutte et eventyr, men dette er langt fra et eventyr.

Det er så nemt lige at klikke ind på " lån penge "på  nettet, kan gøres døgnets 24 timer. To dage efter er de på kontoen og alt er godt igen, for MEGET kort tid. Så bliver det den første, lånet skal betales, ingen penge, man søger om et nyt. Det gør man så rigtig mange gange, indtil det er helt håbløst og man sover ekstremt dårligt om natten, for hvad venter der en i postkassen i morgen eller hvem ringer på døren.

Vi havde været igennem flere ting som gjorde at pengene var små men lånene var nemme at få fat i. Børnene skulle ikke mærke noget til det eller mangle noget så hellere på med facaden og afsted det gik. MEN det går bare ikke i længden.

Vi så som rigtig mange andre dansker luksus fælden, hvor de jo tryller den ene løsning efter den anden frem.
Det må vi prøve, ikke luksus fælden men have en snak med dem fra dette program, altså økonomi centret. Der var ikke langt fra tanke til handling. Alt foregik pr telefon, det skulle de nok lige få styr på. I får et rådighedsbeløb pr måned og tænk nu ikke mere på jeres kreditorer. Så burde vi jo være midt i et fantastisk eventyr.

Men NEJ ...... vi blev ved med at få rigtig meget post, blev kaldt flere gange i fogedretten og søvnen blev igen meget dårlig. Så ringede jeg til dem, men nu var det slut med samtaler, nu var det kun pr. mail. nu begyndte man virkelig at føle sig i ingenmands land. En søndag eftermiddag blev vi ringet op af direktøren for Rønde sparekasse. Han kunne så fortælle os at vores afdrags ordning med dem igennem øc ikke var blevet overholdt. Hvis ikke man var presset så blev vi det i hvert fald. Men jeg fik en rigtig god snak med Ole, som nok var klar over at vi ikke vidste noget om det, men en løsning skulle findes. Af omveje får vi så lige et slag mere i hovedet, hvor vi får at vide at øc vil lukke, men spurgte vi dem fik vi ingen svar. De burde kaldes økonomifælden.

 

Denne dag var Mikael "englen" der kom. Han ville hjælpe. Han lovede os ikke guld og grønne skove men hjælp. Det vil blive drøjt og en stram økonomi men han ville hjælpe. Og det gør han.

 

Så kom løsningen. Ole fra Rønde sendte en mail hvori han skrev at han havde haft kontakt til Mikael Bak fra Finansteam som gerne ville se vores sag igennem. Men lidt skeptisk var man jo. Så ringer Mikael for at få en snak og aftale et besøg hjemme hos os. Det var vi meget lettet over, ikke at vi havde fået lovning på noget, men bare det at han ville komme så vi kunne få en snak face to face, var bare befriende.

Så blev det DAGEN og Mikael kom. En meget behagelig og rolig mand. Vi fik en meget lang men god snak. Han maler intet lyserødt som absolut ikke er det. Han tog alle vores papirer med hjem og ville se det hele igennem.
Vi aftalte et nyt møde hvor alt skulle gennemgåes og en evt aftale skulle på plads. Vi var målløse. Efter at Mikael havde set det hele igennem kunne han fortælle at vi stod samme sted som inden vi var ved øc. Det føltes som om at vi lige havde spildt 3 år til øc. De havde ikke engang betalt på vores pantebrev til huset. Og vi som troede alt kørte som det skulle. Dertil skal der siges at er man kunde ved øc så er det kun din rådighedskonto du kan se, alt andet har men ingen adgang til overhovedet.

Denne dag var Mikael "englen" der kom. Han ville hjælpe. Han lovede os ikke guld og grønne skove men hjælp. Det vil blive drøjt og en stram økonomi men han ville hjælpe. Og det gør han.

Igennem Finansteam har vi simpelthen fået den mest kompetente rådgiver. Hun ringer når der er det mindste. Hun holder os hele tiden informeret om hvad der sker med vores kreditorer og penge.Vi har stadig et fast rådighedsbeløb men vi kan til hver en tid se hvad der sker med diverse betalinger, her holdes intet hemmeligt for os. Hun har gjort at vi kan have en hverdag som familie, at vi ikke går rundt og tænker på hvordan får vi det og det betalt. Nu kan vi sove ordentlig igen og være de glade og åbne forældre som vores børn har krav på. Vores penge er stadig små men vi ved at med finansteamets hjælp er vi på rette vej. De er der for os !!!

Kan ikke takke finansteam nok for hvad de har gjort og gør for os.

TAK !!!
 
Mona og Michael
Sønderjylland