5 gode råd når du skal købe bolig

Af FinansTeam

Som førstegangskøber er der mange ting, man pludseligt skal tage stilling til. Vi har her forsøgt at liste 5 gode råd til dig, der skal købe din første bolig.  

1. Få overblik over økonomien


Vi anbefaler at man laver et budget – både ud fra nuværende situation og jeres fremtidige situation, i den nye bolig. Dette vil banken/finansieringsselskabet også lave, for at vurdere ændringen i jeres økonomi. Når I kender jeres nuværende budget, er det også nemmere at vurdere, hvor stor en betydning boligkøbet, vil have for økonomien. Man kan finde størstedelen af udgifterne forbundet med en bolig, i henholdsvis salgsopstillingen samt de resterende ejendomsdokumenter. Få gerne banken eller en anden rådgiver til at, kigge budgettet igennem for jer – alternativt kan I overveje at, få hjælp til budgettet, hvis opgaven virker uoverskuelig.

2. Så meget skal du selv have opsparet til boligkøbet


I forbindelse med dit boligkøb siger loven, at du som udgangspunkt selv skal have minimum 5% af købesummen. Årsagen til dette er bl.a., at der fra start skal være friværdi i boligen.  Således at du og din økonomi, er sikret mod diverse uforudsete hændelser. Vi anbefaler dog at man, udover de 5%, har sparet ekstra op til udgifter, forbundet med handlen samt de uforudsete udgifter, der måtte følge med boligkøbet. Køber du derfor bolig for 2.000.000 kr., vil kravet til din egenfinansiering (5%) være minimum 100.000 kr.

3. Husk ekstraudgifterne


Som nævnt tidligere, skal man som boligkøber også huske alle de andre udgifter, forbundet med boligkøbet, udover udgifter til boligfinansieringen. Der kan være behov for bl.a. istandsættelse af den nye bolig, før den er indflytningsklar, udgifter til ejerskifteforsikring samt udgifter til tinglysning af skødet til ejendommen. Alle disse udgifter, skal du som udgangspunkt afholde selv.

4. Vælg den finansiering, der passer til jer og jeres livssituation


Når I skal vælge finansieringen til jeres bolig, kan I med fordel begynde at, overveje i god tid. I denne forbindelse er det en god ide at, søge rådgivning hos banken, realkreditinstituttet eller hos uvildige rådgivere. For at finde det bedste tilbud og den bedste pris på jeres lån, giver det rigtig god mening at undersøge andre muligheder end egen bank. Her vil en uvildig rådgiver være ideel, til at hjælpe jer med at finde frem til den bedste lånesammensætning for netop jeres økonomi.

5. Husk forsikringerne


Ejerskifteforsikring, er kort fortalt en ekstra sikkerhed mod uforudsete skader på ejendommen, som skyldes forhold der ikke er beskrevet i tilstandsrapporten. Ejerskifteforsikringen kan tegnes for en 5-årig eller 10-årig periode. Husforsikringen er et krav for at, realkreditinstituttet/banken vil finansiere din bolig. Husforsikringen dækker bl.a. hvis ejendommen bliver skadet af brand, sne, storm, frost og pludselig vandskade. Derudover findes en masse tilvalgsmuligheder til husforsikringen, som man kan overveje vigtigheden af.

Det kan godt virke uoverskueligt at skulle ud på boligmarkedet og købe ens første bolig, men det behøver slet ikke være så svært. Kontakt os allerede i dag, så hjælper vi dig gerne videre i processen.

Guides

AdobeStock_312263766 2 (1)

Gode råd når du skal købe bolig

Den store boliglån-guide: hvad er forskellen på de forskellige lån?

Kan man samle forbrugslån?

Bliv ringet op

Skriv dig op her, så ringer en af vores dygtige rådgivere til dig. Det er helt gratis og uforpligtende.

Boligpris – og realkreditovervågning

Du kender altid din boligpris og går aldrig glip af en omlægning

Økonomisk gennemgang

Vi laver den bedste økonomisk gennemgang af din økonomi

Gennemgang af lån

Vi gennemgår alle dine lån og ser på dine muligheder

Boligrådgivning

Eksperter i at gennemgå økonomien i din bolig

Køberrådgivning

Skal du købe bolig, er vi eksperter til at hjælpe dig